Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ondra_breather

7. 7. 2010 13:49
Neomova archa

Zdravim,

neříkám, že nemám pochybnosti o celosvětové potopě...mám. Viz. Michalův článek.

Ale Noemova archa se našla. Našel ji Ron Wyatt a jeho tým na pohoří Ararat.

Takžě těžko říct, jaké závěry udělat....

0 0
možnosti

helixxx084

5. 7. 2010 13:09
Teorie

Nesmíme holt věřit všem těm pohádkám,které v bibli jsou.Povodně byly,jsou a budou,to nikdo nezmění.Tenkráte někdo došlo k povodni a lidé ji brali jako potopu světa,protože jiný svět než svoji oblast neznali.Ale rozhodně to byl přírodní proces,v žádném případě se nejednalo o boží odplatu (nehledě na to, že sama existence boha je velice nepravděpodobná) 

0 0
možnosti

Obludni_K

4. 7. 2010 15:31
Možno si povšimnouti

jednoho z úsměvných biblických střípků.

Noe měl dle Bible nalodit 7 párů(!) od hovad dobrých, a toliko jeden pár od těch nedobrých (7.2) Jenže pak k němu přišlo jen po jednom páru od všeho (7.9). Už to asi není moc dobře, že Bůh odporuje sám svému přikázání.

Ale k tomu všemu po potopě Noe vzal od každého druhu hovad čistých, a obětoval (8.20). Což značí že je učinil rozmnožováníneschopná. Pár od každého druhu zůstal (paradoxně) jen u hovad nečistých. Kontrolní otázka: jakýpak druh hovad tedy žije na současné Zemi?

0 0
možnosti

kocourek-černý

4. 7. 2010 10:57
Ano i ne,

Existovaly velke potopy v ruznych castich sveta a jsou v mytech a spisech a geologicky dokumentovany. Ale nikoliv celeho sveta podle nasich predstav. Tehdy ovsem byl pojem sveta omezeny na velke regiony a tedy pouze dily sveta, ktery ovsem pro tehdejsi lidstvo predstavoval cely svet. Doufam ze v tomto se muzeme vsichni dohodnout.

0 0
možnosti

mevak

4. 7. 2010 18:51
Re: Ano i ne,

Toto  je  naprosto  přesné .  Jestliže  se  vodní katastrofa  odehrála  na  omezeném  území ku př.  Mesopotánie  , tak pro  její  obyvatele , neznajících  další  oblasti , se  mohla  pochopitelně  zdát  světová .

0 0
možnosti

Danny_Kay

4. 7. 2010 9:29
Pokud potopa sveta byla...

...a prezil jen Noe s rodinou, pak se obavam, ze pro dalsi existenci lidstva se nebylo mozno vyhnout incestu...

0 0
možnosti

Mephisto

4. 7. 2010 9:46
Re: Pokud potopa sveta byla...

Tohle kreacionisté nevidí jako problém, protože prý Bůh stvořil lidi dokonalé, dokonalí byli prý ještě i těch 1500 let po stvoření, kdy byla potopa, a dokonalí lidé s neporušenou DNA se mohou dopouštět i incestu a jejich potomci nejsou potom zdegenerovaní. Je to samozřejmě nesmysl, ale tohle oni prostě tvrdí. Všechno je to fakt o tom základním paradigmatu: křesťané zastávají podvědomě a často i zcela vědomě názor, že kde se fakta Bible dostává do rozporu s fakty, pravdu má vždy Bible. O Bibli oni prostě nepochybují, o "marginální věci" jako třeba nutnost incestu po potopě berou tak, jak jim to jejich autority vyložily (tedy že TEHDY na něm prostě nic špatného nebylo).

0 0
možnosti

Mephisto

4. 7. 2010 9:29
konstatování

Pokud dobře počítám, tak zde zatím diskutovalo kolem deseti lidí včetně mě, a z nich tři (!) zastávají názor, že Biblická potopa světa byla reálná. Ne že bych těch deset lidí chtěl vydávat za reprezentativní vzorek, ale i tak to o něčem svědčí. Názor že globální Biblická potopa byla reálná je IMHO rozšířenější, než si mnozí z nás připouštějí. Proto se domnívám, že téma kterému jsem se dnes věnoval zcela nesmyslné nebylo.

0 0
možnosti

Sípomat

4. 7. 2010 8:50
Další možnost

Je možné,že se jedná jen o poučný/varovný příběh,ne? Nemusí být nijak ukotven v realitě. Prostě tehdy vyšli z ničivé síly potop a vymysleli příběh o extra velké potopě. Pro tehdejší lid je taková představa mnohem více přijatelná,tehdy neexistovalo povědomí o sedimentech apod.

Jinak skvěle vyjmenované zdůvodnění,jen mě napadá,že dalším důkazem neexistence potopy je fakt,že existují ryby jak sladkovodní,tak mořské. Pokud vím,žádná z nich nemůže žít v prostředí s vysokou/nízkou salinitou. Pokud by tedy k potopě skutečně došlo,musel by nutně jeden z těchto druhů ryb kompletně nebo téměř kompletně vyhynout.

0 0
možnosti

lubanek

4. 7. 2010 8:20
Noemova archa.

Veškeré údaje adůkazy najdete na mém článku pod jménem Lubomír Vít.

Titul Noemova archa. 17 Prosince 2009.:-)

0 0
možnosti

oId fashioned Vince III..

4. 7. 2010 8:08
was ist das "storry"?

8-o

0 0
možnosti

Mephisto

4. 7. 2010 8:13
Re: was ist das "storry"?

http://slovnik.seznam.cz/?q=storry&lang=en_cz Příběh, historka, ... je s tím nějaký problém? :)

0 0
možnosti

KJV

4. 7. 2010 8:08
Mýlíte se více, než si myslíte.

Pane Hanko, nikdo Vás nepřesvědčí a nevyvrátí Vám, že nemáte pravdu. To se totiž odvíjí od základního vidění světa. Jestliže Vy nejste přesvědčen, že Duch, Bůh, je prvotní fenomen, který je původcem všeho, času, prostoru, hmoty, struktur, zákonitostí a.t.d. je samozřejmé, že Bible a její podání světa je pro Vás nepřijatelné a neskutečné. Kdo věří, že původcem všeho je Bůh, má i nějaké osobní zkušenosti s duchovními projevy a studiem Bible začíná i trochu chápat zákonitosti Božího jednání a jeho moc, ví, že Vaše argumenty, jakkoliv se zdají logické, jsou jen argumenty omezeného, nevědomého, nedokonalého lidského vědomí. Nemohu tvrdit, že věřící člověk zná a rozumí všemu ohledně stvoření a potopy, ale má jistou představu, tedy víru, o nedozírné moci a moudrosti Boží. Takže zůstaneme asi u svého přesvědčení.

0 0
možnosti

Mephisto

4. 7. 2010 8:14
Re: Mýlíte se více, než si myslíte.

Ale mě by samozřejmě přesvědčilo. Stačilo by, pokud by to co je psáno v Bibli bylo v SOULADU s realitou, a nikoliv v rozporu s ní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1653x
Matematik, absolvent přírodovědecké fakulty MU, nyní pracuje jako analytik.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky