Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠS

vlči@ce

6. 8. 2010 14:29
dotaz

Pane Hanko, ráda bych se vás zeptala na jednu věc. Je Váš otec z Ostravy z KřS a je věřící?

0 0
možnosti
MH

Michal Hanko

6. 8. 2010 15:13
Re: dotaz

Zdravím, ne, jsem z okolí Brna a můj otec věřící nebyl. Nicméně několik mých relativně blízkých příbuzných věřících je.

0 0
možnosti

ZbR

6. 8. 2010 14:24
Taky hledám

.... takového člověka, který je ochoten a schopen bavit se o věcech víry, věcně a jasně argumentovat. Nenašel jsem. Možná je to proto, že teologie a víra se staví nad filosofii. Filosof přemýšlí, klade otázky a hledá odpovědi. Víra je od slova věřit. Věřící nepotřebuje přemýšlet, pochybovat, klást otázky. Věřící má svou víru. Možná se věřící bojí přemýšlet a klást otázky, protože by to mohlo být známkou pochybností a slabosti víry. QED

0 0
možnosti
E

experience

6. 8. 2010 15:03
Re: Taky hledám

R^ Ale znám i věřící, kteří svůj názor aspoň nikomu necpou.

0 0
možnosti
TL

lady ucho

6. 8. 2010 14:24
Kdo to řekl?

Že je můj názor v rozporu s fakty? Tím hůř pro fakta!

0 0
možnosti
JB

pegaska

6. 8. 2010 14:16
Potopa - tomu věřit nemusíte, dnes už máme důkazy

Tak třeba potopa - prolomení Bosporské úžiny zhruba před 7600 lety a jeho důsledky na osady dosud žijící na břehu dosavadního sladkovodního jezera - to Vám nic neříká? Najdete o tom zmínku třeba i v Eposu o Gilgamešovi, pokud chcete pátrat v "nekřesťanské" (nežidovské) literatuře. Nesnažte se brát Bibli doslova, třeba vám pak připadne trochu srozumitelnější.

0 0
možnosti
PH

poutník Hroch

6. 8. 2010 14:04
Víra bez důkazů

Jsme zvláštní, myslím, my lidé. Neustále požadujeme důkazy a když je dostaneme, nechceme jim věřit a zpochybňujeme je. Beru Boha jako univerzální autoritu, jako existenci toho, kdo tu byl dávno přede mnou a ještě dlouho tu bude. Z Boha všechno vychází a je mu to podřízené. On pomáhá při všech pochybách, když nevíme, jak se zachovat. Když si myslíme, že nevíme, jak se zachovat. Když se něčeho bojíme, když pochybujeme. Je s námi ve chvílích, kdy to potřebujeme, ale my nedokážeme dělat to samé, když potřebuje on nás (byť v podobě někoho potřebného na ulici). Dává nám obrovskou sílu překonávat překážky. A dokonce nás učí tyto překážky vůbec nevytvářet. Všechno ostatní je jen nános, co za mnoho století přimysleli lidé. Aby dodali vážnost své profesi, aby mohli vykořisťovat a zabíjet. Podrobovat si jiné a slibovat to, co neznají. Bůh je jediná univerzální autorita. My lidé potřebujeme autority.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

6. 8. 2010 13:57
Mám stejný světonázor jako Vy...

...ale přesto nesouhlasím ;-DPíšete existence potopy, Adam a Eva...a fakta dnes říkají...potopa byla...genetika dnes říká...všichni muži mají jednoho jedince jako předka, taktéž ženy mají svou Evu;-D Bible a fakta si až tak moc právě velmi často neodporují;-)

0 0
možnosti
S

slibotechna

6. 8. 2010 13:55
Film Agora jasne ukazuje

že cíkrkev (potažmo křestané) nebyla vůbec motorem pokroku naší civilizace ale naopak. Když si nekdo dovolil říct že zeme není středem vesmíru a že krouží kolem slunce byl za kacíře. No a když to byla žena tak byla rovnou ukamenována.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1653x
Matematik, absolvent přírodovědecké fakulty MU, nyní pracuje jako analytik.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky