Nejpozoruhodnější věc na křesťanství

Mám nějaký světonázor, shodou okolností nenáboženský, racionální, vědecký, ateistický. Pojmem ateismus zde míním nevíru v existenci Boha - nikoliv něco jako aktivní "víru v jeho neexistenci". Mám upřímný pocit že můj světonázor je konzistentní. Že prostě poznatky které jsou mi známy s tímto světonázorem souhlasí, odpovídá faktům pozorovaným v přírodě, plyne z něj spousta předpovědí které se dnes a denně potvrzují, není mi známo nic co by s ním bylo v rozporu, a případné nejasnosti (jak vznikl život? Jak vznikl Vesmír? atd.) přinejmenším MOHOU mít řešení tak, aby to bylo s tím světonázorem v souladu.

POKUD by se objevil někdo, kdo by tvrdil že má fakta která můj světonázor vyvracejí, neměl bych nejmenší problém se s ním o tom pobavit, pozjišťovat si fakta, a případně svůj světonázor změnit - a to klidně i o 180 stupňů, tj. směrem k náboženství.

Naproti tomu spousta křesťanů (obecně věřících!) má světonázor, a JE SI VĚDOMA TOHO, že tento světonázor je v zásadních věcech v rozporu s fakty (např. existence potopy, Adam a Eva, atd., vnitřní spornost Bible), a nemá potřebu si sami pro sebe ujasnit jak to vlastně je! Vyhýbají se věcné diskuzi, NECHTĚJÍ hledat pravdu - stačí jim jejich víra že už pravdu znají, a cokoliv co by s ní mohlo být v rozporu mnohdy docela podrážděně až štítivě ignorují. (*)

Mnozí z nich dokonce neskutečně arogantně prohlašují že VÍ kde je pravda, a tečka. Všechna ostatní náboženství se pletou, ateisté jsou pomýlení, jen ONI mají pravdu. Dokladem budiž nepřeberné množství internetových diskuzí, kde podobní lidé exhibují (kreacionismus.cz, planetopia.cz, katolik.cz, granosalis.cz, atd.)

Tohle já naprosto nechápu! Jak se potom může někdo divit, že jsme "tak ateistická země"?

Tvrdému jádru křesťanů nejen že nevadí že jejich světonázor je v rozporu s fakty (popř. je vnitřně nekonzistentní), neřeší to, ale to jim vůbec nebrání vydávat své přesvědčení za jedinou pravdu, Bibli za zdroj morálky, evoluci prohlašují za svého druhu náboženství, a požadují, aby se tyto názory učily ve školách!

Proč vůbec otevřeně neřeknou: věříme v pravdivost Bible BEZ OHLEDU NA REALITU, my prostě VÍME že Bible je Božím slovem, a žádná fakta nebo pozorování na tom nemohou nic změnit?

Místo toho pokrytecky předstírají, že jejich světonázor ucelený a v souladu s fakty je, a poukazování na to, že tomu tak není, vydávají za náboženskou netoleranci, nenávist, fanatismus, pod nejrůznějšími záminkami se urážejí a opouštějí diskuzi jakmile se dostanou do úzkých, často se uchylují k osobním útokům - prostě dělají všechno proto, aby se vyhnuli věcné diskuzi, ve které by se ukázalo, že tvrzení (*) je pravdivé.

Tento příspěvek berte prosím jako výzvu: POKUD existuje nějaký OPRAVDOVÝ křesťan (nemluvím o těch, kteří "věří že něco je" - těch se můj příspěvek netýká), tedy člověk který věří že Ježíš byl Boží syn, zemřel na kříži za naše hříchy aby nás spasil, věří že Bible je Boží slovo, a který si o sobě myslí že má svůj světonázor v hlavě srovnaný, v souladu s fakty, a nebojí se jít se svou kůží na trh - ať tak učiní v diskuzi. Budu se těšit.

Autor: Michal Hanko | pátek 6.8.2010 13:52 | karma článku: 16,36 | přečteno: 1549x
  • Další články autora

Michal Hanko

Je křesťanství pravdivé?

18.7.2014 v 6:30 | Karma: 18,19

Michal Hanko

Je křesťanská víra slepá?

23.12.2013 v 21:10 | Karma: 16,87

Michal Hanko

Ježíš, apokalyptický prorok

22.12.2012 v 11:16 | Karma: 12,48

Michal Hanko

Je racionální jít k volbám?

15.10.2010 v 5:50 | Karma: 12,10

Michal Hanko

Křesťané a vymývání mozků

26.3.2010 v 6:00 | Karma: 25,89

Michal Hanko

Co je to přesně duchovno?

23.1.2010 v 21:13 | Karma: 18,81

Michal Hanko

Věřícím s láskou

19.8.2009 v 16:00 | Karma: 21,45

Michal Hanko

Ještě jednou Paroubek a vejce

15.5.2009 v 22:50 | Karma: 22,90

Michal Hanko

Hájkovy opice

15.5.2009 v 14:09 | Karma: 17,17
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1653x
Matematik, absolvent přírodovědecké fakulty MU, nyní pracuje jako analytik.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky