Michal Hanko

Ještě jednou Paroubek a vejce

15. 05. 2009 22:50:22
Považuji za užitečné zamyslet se nad tím, PROČ Paroubek a jeho soukmenovci zpočátku popírali, že k tomu vůbec došlo. Dokonce i poté, co to večer přiznali, bylo pro ně nejdůležitější zdůraznit, jak je celá věc marginální a bezvýznamná...

Vysvětlením je podle mého názoru Paroubkova chorobná posedlost veřejným míněním. Co by tomu lidi řekli, kdyby vyšlo najevo, že ho někde nemilují? A že tato neláska je nedejbože větší než malá? Že ho vypískali, resp. házením několika rajčat a vajec ho donutili odejít?! Co kdyby je to přimělo zamyslet se, proč asi po něm ta vejce házeli? A co kdyby to napadlo víc takových "pravicových ubožáků", a on, Paroubek, by pak třeba musel častěji přerušovat své pouťové verbování voličských dušiček?

Dále je dobré vzpomenout si, že Paroubek má sklon ve stresových situacích odhalovat víc ze svého nitra. Člověk by řekl - odkopat se. Vzpomeňme si na jeho proslavený povolební projev.

Z toho mi vychází docela srozumitelná motivace. Paroubek, ponížen a rozzuřen po zásahu vejcem kvapně a předčasně (ano předčasně - lhal předtím, že se to nestalo vůbec, lže i teď, když tvrdí že ho vejce zasáhlo až na odchodu) opouští míting a dává svému týmu pokyn: Zatloukat, zatloukat, zatloukat! Ve stresu tak dělá to samé co vždycky (tj. lže, viz. např. storry jak ČSSD vůbec ale vůbec neměla nic společného s radarem), jen malinko okatěji.

Celé mi to pěkně zapadá do Paroubkova osobnostního profilu. Jeho primární motivací je obrovská touha po moci. Jako hlavní prostředek k dosažení tohoto cíle si zvolil "chtít vždycky to, co chce většina", v naději, že pak ho ta většina zvolí do vytoužené sesle předsedy vlády. Všechno tomu nasvědčuje. Jeho chování, do omrzení opakující se zaklídání průzkumy veřejného mínění, neuvěřitelný populizmus, jdoucí prokazatelně proti dlouhodobým zájmům nás všech...

Ta epizodka s vejcem se z jeho pohledu určitě jevila dost nešťastně - lidé byli najednou proti němu. A i když to byla jen malá skupinka, byla hodně vidět... a to byl tak trochu problém. Bylo potřeba snažit se tomu zabránit, celý incident popírat, a když už to nešlo, tak ho aspoň marginalizovat.

Poznámka na konec: naneštěstí se zdá, že celkově Paroubkovi ta jeho strategie vychází. Velmi pravděpodobně tedy budeme moci na podzim popřát premiéru Paroubkovi hodně úspěchů ve funkci... Ač ateista, tak zde musím říct: Bůh s námi.

 

Edit, 16.5.2009 13:00: Vejce pro Paroubka řeší policie. Vyšetřovatel se začal o vejce a rajčata hozená po Paroubkovi zajímat po zprávách v médiích. "Došlo tady buď k přestupku, nebo k trestnému činu. Musíme to prošetřit. Pokud by to byl jen přestupek, tak pachateli hrozí bloková pokuta" řekla kolínská policejní mluvčí Petra Čímová

Michal Hanko: paráda, tak tohle je už fakt napůl na emigraci :(((

Autor: Michal Hanko | karma: 22.90 | přečteno: 1480 ×
Poslední články autora