Diskuse

Je racionální jít k volbám?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

15. 10. 2010 14:20
Je moc hezký

ten váš poznatek o tom, že bych se měla chovat tak, aby společnost prosperovala - když se budou jako já chovat ostatní.

Že nebudu vybíjet okna, to dá rozum. Ale že mám jít volit, protože společnost bude prosperovat, když půjdou volit všichni? Volit nepůjdu, protože když nepůjde volit nikdo, tak VŠICHNI nahoře budou muset přiznat, jak špatně tu politiku dělají, když k volbám nepřišla ani noha.

0 0
možnosti

vlasec

15. 10. 2010 13:37
Ekonomicky výhodné ...

Domnívám se, že obsazení sněmovny má znatelný vliv na to, jak roste státní dluh a na jiné problémy světa. Z toho důvodu v tom nevidím marnost - i když na druhou stranu samotná absence jednoho jedince u voleb toho moc nezpůsobí.

Jediný problém, který u voleb vidím, je ten, že voleb je za rok poměrně dost a na místě trvalého bydliště se už pár let příliš nezdržuju. A pokud mám na víkend, kdy jsou volby, jiné plány a nepožádám včas o volební průkaz, tak na to holt kašlu.

0 0
možnosti

vlasec

15. 10. 2010 13:41
Re: Ekonomicky výhodné ...

Teda aby vám to "poměrně dost" nepřipadalo jako že to má být velké číslo :) Ale prostě nejsou tu volby jen jednou za čtyři roky, jsou mezitím komunální, senátní, krajské, evropské ... a málokdy jsou dvě volby zaráz. Pokud kvůli tomu jedu na víkend k rodičům, je to spojení příjemného s užitečným, pokud by to ale byla jen cesta na otočku a navíc nevím pořádně, koho volit, protože sliby a lži jdou ze všech stran, má to pak vůbec smysl?

0 0
možnosti

vladimir.t.gottwald

15. 10. 2010 11:54
Asi tak. :)

Já si tím, že volím, kupuji právo nadávat. Ten, kdo nevolí, si tak kupuje právo držet hubu. ;o)

0 0
možnosti

lejnok

15. 10. 2010 7:12
no nevím

Otázka spíše zní: Stojí ten rozdíl mezi levicí a levicí převlečenou za pravici za to jít k volbám?

0 0
možnosti

Mephisto

15. 10. 2010 7:17
Re: no nevím

No jo no, toť otázka... ovšem podle mě ať jsou Kalousek s Nečasem jací chtějí, pořád jsou milionkrát lepší než Bohouš Sobotka s Filipem v záloze.

0 0
možnosti

Mephisto

15. 10. 2010 6:20
Hm

Co je proboha špatného na tom, když napíšu že levice je pro mě nevolitelná? Nemám snad právo na názor? Která levicová strana je podle vás pro pravicově smýšlejícího člověka volitelná?!

A ještě k privatizaci ztrát: právě privatizace ztrát vůbec není pravicové řešení. Pravicové řešení je, nechat postižené banky padnout a z jejich majetku uspokojit věřitele.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

15. 10. 2010 6:37
Re: Hm

Já se jenom, že někomu právě stačí to, že mu někdo předstírá, že je pravice.

Co se těch bank týče, zkuste někdy nějako nechat padnout a spočítejte ty ztráty a zisky.  Otřese to důvěrou v celý bankovní systém. A předesílám, i nekvalitní chleba z jedné pekárny zapřičiňuje zvýšenou ostražitost vůči pekárnám vyrábějící chléb kvaltiní, tedy zvyšuje transakční náklady.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

15. 10. 2010 6:00
No přiznám s

když si představím, že něco jako pan blogger s takovými atavismy a předsudky a apriorními představami, které má o levici, rozhoduje ve volbách o budoucnosti republiky, jímá mě hrůza. Co je morálního na privatizaci získů a socializaci ztrát v podobě, jak nám to předvádí současná tzv. pravice. A proč je přímo státnickým činem volit někoho, kdo v zájmu privatizace zisků pouze předstírá, že je pravice? 

A to ještě pan blogger je hvězda mezi voliči.

0 0
možnosti